BIO ZELENÁ A PRAŽENÁ KÁVA
Zrná zelenej kávy obsahujú vysoké množstvo kyseliny chlorogénovej a prírodných antioxidantov, ktoré sa pražením pri vysokej teplote z kávy strácajú. Kyselina chlorogénová urýchľuje metabolizmus tukov a cukrov, čo spôsobuje rýchlejšiu látkovú výmenu, ktorá podporuje zdravú telesnú hmotnosť, udržiavanie prijateľného množstva tuku v organizme, zdravé fungovanie kardiovaskulárneho systému a normalizuje hladinu cukru v krvi. Rozdiel oproti klasickej praženej káve je ten, že v zelenej káve ostávajú biologicky účinné látky (polyfenoly) a zároveň aj kofeín. Chuťovo sa však zelená káva odlišuje od klasickej praženej kávy. Preto okrem 100% bio zelenej kávy ponúkame aj zmes 50% bio zelenej kávy a 50% bio praženej kávy. Táto bio káva (s prívlastkom Dark Blend) si zachováva tradičný chuťový profil praženej kávy a zároveň pozitívne účinky zelenej kávy.
Vzhľadom na prílišnú tvrdosť zŕn zelenej kávy (oproti praženej), je v domácich podmienkach prakticky nemožné ju zomlieť, preto ju ponúkame iba v mletej forme.